UK rozdala diplomy 1558 bakalárom, 2841 magistrom a 496 doktorom

25.07.2012 Bratislava

Bratislava 24. júla (TASR) - Počas tohtoročného promočného maratónu, ktorý trval takmer mesiac, si diplomy vyzdvihlo 1558 bakalárov (Bc.), 2841 magistrov (Mgr.) a 496 doktorov (MUDr. a MDDr.). „Ďalších okolo 700 absolventov všetkých stupňov štúdia sa z rôznych dôvodov na promóciách nezúčastnilo a diplomy si prebrali mimo promočných slávností v inom termíne,“ uviedla vedúca Oddelenia študijných vecí Rektorátu UK Emília Hrušovská.

Od 25. júna sa na univerzite uskutočnilo vyše 120 promočných slávností. Okrem nevoľnosti z tepla či zo stresu býva občas u absolventov počas tejto slávnostnej udalosti problém s primeraným oblečením. Aj keď tento rok všetci promovaní dodržali „dress code“, študijné oddelenie bolo pripravené aj na iný scenár. „Zábudlivcom ochotne požičiame viazanky,“ prezradila zaujímavosť zo zákulisia promócií vedúca oddelenia.

Ďalšiu sériu promócií univerzita pripravuje na jeseň, keď budú promovať bakalári z dvoch fakúlt - Právnickej a Prírodovedeckej, ktoré nemávajú bakalárske promócie v letných termínoch. Jesenné promócie budú mať aj tí absolventi, ktorí úspešne zložia štátne skúšky v náhradných či opravných termínoch v auguste.

Jedna výnimočná promócia sa bude konať 22. augusta 2012 na záver jubilejného 10. ročníka Detskej Univerzity Komenského. Diplomy si vtedy prevezmú malí absolventi detskej letnej školy.

TASR informácie poskytla vedúca oddelenia vzťahov UK s verejnosťou Andrea Kučerová.
 

Vyberte región